Çiftçiler ‘Kar yağsın’

Sason’da geçen haftalarda yağan kar çiftçiyi mutlu etmedi. Çiftçiler, kar yağışı beklediklerini belirterek, “Kar yağarsa daha iyi olur. Kar suyu zemine iner, hem ekinlere hem de ağaçlar için iyi olur” dedi.

Çiftçiler ‘Kar yağsın’
Advert
Yayınlama: 05.02.2024
9
A+
A-

İlçede yüksek kesimlerde karla mücadele devam ederken, merkezde ise İlkbahar mevsimini yaşıyor. Geçen haftalarda yağan karın ekinler için yetmediğini kaydeden çiftçiler, kar yağmasını beklediklerini söylediler. Kış aylarının ortasında olmasına rağmen karın yağmaması çiftçileri endişelendiriyor. Çiftçiler ise bu şekilde devam ederse hasat döneminde ciddi anlamda ürün kaybına neden olacağını söylediler.

‘HASAT DÖNEMİNDE ÜRÜN KAYBI OLACAK’

Şubat ayında olmamıza rağmen sadece bir kez kar yağdı. Yağan kar tutmadı. Bugünlerde hava sıcaklıkları sonbahar mevsimi havalarını andırıyor. Sonbahar mevsiminde ektiğimiz hububat yağışlarla birlikte filizlenir, boy verir. Filizlenen bu ürünlerin üzerine kar yağmalı ki, kar onu soğuk havalarda bir yorgan gibi korusun. Kar olmazsa tarladaki ekin donma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Buda çiftçimizi korkutuyor. Bu dönem havanın sıcak geçmesinden dolayı ekinler çabuk büyüyecek. Eğer ki kar yağmadığı takdirde bu buğdayları don keser ve büyük ölçüde ürün kaybına neden olur. İnşallah beklediğimiz kar yağar ve çiftçimizin yüzü güler” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.