Batman’da üreticilerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla Valimiz Ekrem Canalp’in talimatıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Böğürtlen Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında üreticilere hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verildi.
Batman’da üreticilerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla Vali Ekrem Canalp’in talimatıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Böğürtlen Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında üreticilere hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verildi.
EĞİTİM VE TEKNİK GEZİ İLE BİLGİLENDİRME
Eğitim çalışmalarının ardından böğürtlen bahçelerine ve Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde meyve suyu üretimi yapan bir tesise teknik gezi düzenlendi. Böylece çiftçiler, üretim sürecini yerinde inceleme fırsatı buldu.
‘YENİ BİR GELİR KAPISI OLACAK’
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, eğitimde yaptığı açıklamada, Batman’da ürün yelpazesinin her geçen gün genişlediğini belirtti. Aydın, “Ana ürünlerimizin kalitesini artırırken, çiftçilerimize ek gelir sağlayacak ürünler konusunda da yoğun çaba harcıyoruz. Böğürtlen bahçeleri üreticilerimiz için önemli bir kazanç kaynağı olacak” dedi. Aydın, 2025 yılının çiftçiler için bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.