Berivan Bebek ve Civan Bebek üretim atölyesi kuruldu

‘Kozluk kültürel değerlerini kadın eliyle ölümsüzleştiriyor projesi’ hayata geçirilerek berivan ve civan bebek üretim atölyesi kuruldu.

Berivan Bebek ve Civan Bebek üretim atölyesi kuruldu
Yayınlama: 13.03.2024
11
A+
A-

Kozluk İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde başlatılan “Kozluk Kültürel Değerlerini Kadın Eliyle Ölümsüzleştiriyor” projesi kapsamında; ilçenin ve bölgenin tanıtımına ve kadın istihdamına katkı sağlamak, daha verimli planlı ve aktif bir çalışma alanı oluşturmak, ilçede farkındalık oluşturarak Kozluk halkına fikirsel öncülük etmek, Kadınların emeğine katkı sağlamak, ilçeye Berivan ve Civan Bebekleri tanıtmak, ilçe köylerinde hayvancılıkla uğraşan kadınlar ve erkeklerin zyöresel kıyafetlerini tanıtmak amaçlarıyla Berivan Bebek ve Civan Bebek üretim atölyesi kuruldu.

‘AMACIMIZ ÜRETİM VE KATKI’

Konuyla ilgili Kaymakam Güngör şunları aktardı; “İlçemiz köylerindeki kadın ve erkeklerimizin yöresel kıyafetlerini tanıtan Berivan Bebek ve Civan Bebek üretim atölyeleri ile hem kadın istihdamına olanak sağlanmış olacak hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak hediyelik bir eşya olarak evlerimize koyabileceğimiz, başkalarına hediye edebileceğimiz bir ürün, bir simge ortaya çıkarmış olacağız. Bu kapsam da başta kadın emeğine her zaman destek veren Valimiz Sn. Ekrem Canalp olmak üzere usta öğreticilerimize gönülden teşekkür ederiz. Tüm halkımızı bu ürünlerden alarak hem ilçemizin tanıtımına hem de kadın emeğine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.