BATSO Meclis Toplantısına KOSGEB Müdürü katıldı

BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci, aylık olağan gerçekleştirilen BATSO Meclis toplantısına KOSGEB Müdürü Mehmet Fidan ağırlandı.

BATSO Meclis Toplantısına KOSGEB Müdürü katıldı
Yayınlama: 06.06.2024
14
A+
A-

BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci, BATSO Meclis üyelerini KOSGEB destekleriyle ilgili bilgilendirdi. Sanayide KOBİ’lerin enerji ve kaynak verimliliği sağlanması ve karbon emisyonlarının azaltılması amacıyla Yeşil Sanayi Destek Programı 8 Aralık 2023’te başladığını belirten Meclis Başkanı Ekinci “Başvurular 30 Kasım 2024’e kadar devam edecek. Destek iki başlık altında verilecektir. Birincisi Güneş Enerji Sisteminin (GES) kurulması desteğidir. Desteğin üst limiti 14 milyon TL olup destek oranı KDV hariç %60tır. Başvuru şartları arasında KOSGEB veri tabanına kayıt olmak, Küçük veya Ora büyüklükte işletme olmak, yıllık 20 TEP veya eşdeğeri kilowatt tüketimine sahip olmak, proje teklif çağrısı itibariyle en az 2 yıl önce kurulmuş olmak gerekmektedir.”

‘GES PROJELERİNE DESTEK’

Ekinci açıklamasının devamında “Enerji verimliliği, Su verimliliği, Hammadde verimliliği, Sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, Endüstriyel simbiyoz, Döngüsel ekonomi alanlarından biri için projesi kabul edilen KOBİ’lere: Personel, yazılım, makine teçhizat, hizmet alım giderleri için 4 milyon TL ye kadar KDV hariç %70 geri ödemeli destek verilecektir.”

‘20 BİN TL İŞ KURMA DESTEĞİ VERİLECEK’

Öte yandan KOSGEB Girişimcilik Desteği güncellenmiş olup KOSGEB’in desteklediği sektörde yer alan işletmelere İŞ Kurma desteği kapsamında başvuru tarihi itibariyle KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan ve son bir yıl içinde kurulmuş olan şahıs işletmelerine 10.000TL, sermaye şirketi olarak kurulan işletmelere 20.000 TL kuruluş desteği verilecektir. Girişimcinin Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10.000 TL daha eklenecektir.” Katılımlarından ve vermiş olduğu bilgilerden ötürü Meclis Başkanı Ekinci, KOSGEB Müdürü Fidan’a BATSO logolu hediye takdim etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.