BATSO Başkanı Demir: “Batman’ın Gücünü ve Eksiklerini Biliyoruz”

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, kent ekonomisinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçmiş çalışmaların Batman’ın güçlü ve eksik yönlerini görmelerini sağladığını belirten Demir, yeni dönemde bu birikimin yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 24.08.2026
10
A+
A-

“ÜRETMEK YETMİYOR”

Batman’ın üretim kapasitesinin geliştiğini ifade eden Demir, artık üretilen ürünlerin yeni pazarlara ulaştırılması ve daha fazla katma değer oluşturulması gerektiğini kaydetti. Demir, teknoloji kullanımının, nitelikli istihdamın ve ihracatın artırılmasının önemine dikkat çekti.

“YENİ MARKALAR ÇIKMALI”

Genç girişimcilerin Batman ekonomisinin geleceğinde önemli rol oynayacağını belirten Demir, kentten yeni markalar ve güçlü şirketler çıkması için girişimcilere daha fazla imkân sağlanması gerektiğini söyledi. Demir, “Şimdi bu birikimi yeni yatırımlar, yeni pazarlar, teknoloji ve yeni girişimlerle buluşturma zamanı” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.