Batmanlı Öğrenciler Çanakkale’de tarihle buluştu

Batmanlı öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Maziden Âtiye Çanakkale” programı kapsamında Çanakkale’nin tarihî mekânlarını ziyaret etti.

Batmanlı Öğrenciler Çanakkale’de tarihle buluştu
Yayınlama: 31.10.2026
0
A+
A-

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde gerçekleştirilen programa, 18-31 Ekim 2026 tarihleri arasında 8 ilden toplam 146 öğrenci katıldı. Batman’ı temsil eden öğrenciler, Çanakkale’de tarihî ve kültürel ziyaretlerde bulunarak ecdadın kahramanlıklarını yerinde tanıdı.

TARİH VE KÜLTÜR BİLİNCİ GELİŞTİRİLDİ

Program kapsamında Gelibolu Yarımadası ve Şehitler Abidesi başta olmak üzere önemli tarihî noktalar ziyaret edildi. Ayrıca düzenlenen sosyal, sportif ve sanatsal etkinliklerle öğrencilerin millî ve manevi değerlerle bağlarının güçlendirilmesi hedeflendi. Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü, programda kenti temsil eden öğrencilere başarılar dileyerek organizasyonda emeği geçen Millî Eğitim Bakanlığı ve kurumlara teşekkür etti.

Reklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.