‘Batman’ımız için hayırlı olsun’

‘Batman’ımız için hayırlı olsun’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 01.08.2024
16
A+
A-

Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş yaptığı açıklamada “Valimiz Sayın Ekrem CANALP ve Milletvekilimiz Sayın Ferhat NASIROĞLU’nun Bakanlıklar düzeyindeki girişimleri sonucu ilimizle alakalı çok müspet kararlar alınmıştır.

1) Silvan ve Garzan Barajı’ndan Su Temini Projelerinin bitirilmesi sonucu inşallah il genel nüfusunun %89.5’ine cazibeli olarak su arzı sağlanacaktır.

2) Fiziki olarak yaklaşık %50’si tamamlanan Batman Çayı 3. Kısım Islah Yapım İşi (4.9 km) yıl içerisinde inşallah bitirilmiş olacaktır.

3) Batman Çayı 4. Kısım Islah Yapım İşi ihalesi yapılarak 22.5 km’lik alanın da ıslahına başlanacaktır.

4) Gıda İhtisas OSB ile entegre olarak çalışacak olan Sera OSB hayata geçirilecektir.

5) Batman İli Şehir İçi Kontrolü Planlama ve Proje Yapım İşleri kapsamında il merkezi ve üç ilçede hazırlığı tamamlanan 24 derenin taşkın kapasite çalışmaları ivedi tamamlanacaktır.

6) Batman il merkezi genelinde aşırı yağışa bağlı sel felaketlerinin tekrar yaşanmaması adına Batman Kuşaklama Projesinin fizibilite çalışmaları ivedi tamamlanacaktır.

7) Batman Çayı Rekreasyon Alanlarının hayata geçirilmesi ve hemşehrilerimizin hizmetine sunulması süreçlerinde fikir birliğine varılmıştır.

8) Gıda İhtisas OSB’deki imar parselasyon iş ve işlemleri tamamlanacak ve istihdam yaratacak olan işletmelerin kuruluş safhasına geçilecektir. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.