Batman’da Yağlık Ayçiçeği Ekimi yapıldı

Vali Ekrem Canalp’in himayelerinde hayata geçirilen İlimizde Yağlı Tohumlu (Ayçiçeği-Kanola) Bitkilerin Üretiminin Yaygınlaştırılması projesi kapsamında Beşiri ilçesine bağlı Asmadere Köyü’nde birincil ürün olarak, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi gerçekleştirildi.

Batman’da Yağlık Ayçiçeği Ekimi yapıldı
Yayınlama: 05.04.2024
31
A+
A-

Batman Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman Bakanlığının yüzde yüz hibe desteğiyle yağlık ayçiçeği ekim etkinliğine katılan Vali Canalp, çiftçilerle bir araya geldi.

73 DÖNÜM TARLADA YAĞLIK AYÇİÇEĞİ EKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Programda bir konuşma yapan Vali Canalp, Batman’da göreve başladığı ikinci haftada ayçiçeği çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl 42 çiftçimizle 3 bin 200 dönümlük bir arazide inşallah ikincil ürün ekimini yapacağız. Ama bugün burada çok farklı bir şey yapıyoruz. Burada ayçiçeğini ikincil ürün olarak değil, ana ürün olarak ekeceğiz. Batman’a farklı bir şeyi göstereceğiz burada. Değerli Asmadere köylülerimiz öncülerimiz olacaksınız. Bu şekildeki ayçiçeği ekimine destek de veriyoruz. Mazot, tohum, gübre ve ilaç desteğimiz ve aynı zamanda da hasat desteği vereceğiz. Tüm bu desteklerimizi de İl Özel İdaremiz üzerinden sağlayacağız. Kısmen de Tarım Bakanlığımız desteklerini görmeye devam edeceğiz.  Bu yıl ve önümüzdeki yıl İl Özel İdaresi bütçemizin de önemlice bir kısmını aynı buradaki örnekte olduğu gibi bu şekildeki projelere ağırlık vererek yöneteceğiz.

‘PROJENİZ VARSA DESTEKLEMEYE HAZIRIZ’

Bu saatten sonra bize yeni bir vizyon gerekiyor. Bu saatten sonra bize yeni bir bakış açısı gerekiyor. Sadece tarımla değil her alanda, turizmde, sanayide, kırsal kalkınmada ve aklınıza gelecek tüm sektörlerde İl Özel İdaremizin bütçesini bu yıl ve önümüzdeki yıl bu işlere amade kılacağız. Buradan da ilan ediyorum ve buradan da bütün ilçelerimize de beldelerimize de ve köylerimize de şu mesajı vermek istiyorum; eğer elinizde projeniz varsa, iyi bir fikriniz varsa, biz o projelerinizi de iyi fikirlerinizi de desteklemeye hazırız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.