Batman Yeşil Kuşak Projesi ilerliyor

Batman İl Özel İdaresi, çevre bilincini artırmak ve Batman ilinin doğal güzelliklerini korumak amacıyla Vali Ekrem Canalp’ın himayelerinde yürüttüğü Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında önemli adımlar atıldı.

Batman Yeşil Kuşak Projesi ilerliyor
Yayınlama: 03.06.2024
18
A+
A-

Mart ayında başlatılan çalışmalar ile Batman Malabadi Köprüsü, Kozluk Üçyolu, Bekirhan belde girişi, Batman merkez Hasankeyf arası çevre yolu ve Batman Üniversitesi kampüsü arasına kara servi fidanları dikildi.

SULAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İl Özel İdare ekipleri “Sulama, bakım ve temizlik işlemleri, Batman İl Özel İdaresi ve paydaş kurumların da desteğiyle birlikte toplam 23 personel tarafından titizlikle yürütülmektedir. Bu kapsamda, yol güzergahı boyunca ağaçların sağlıklı bir şekilde büyümesi için gerekli tüm bakım çalışmaları düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Buna ek olarak normalde 7 günlük periyotlarda yapılması gereken sulamalar, tankerlerimiz tarafından 3 günde bir su verilerek daha sık aralıklarla sulanması planlanmıştır.”

YOL GÜZERGAHLARI YEŞİLLENDİRİLİYOR

Açıklamanın devamında “Güzergah boyunca dikilen ağaçların sulama çanaklarında düzenli olarak temizleme işleri yapılmaktadır. Dış etkenlerden (hayvanlar, insanlar ve toprak yapısı) dolayı kuruyan ağaçlar ise Orman İşletme Müdürlüğü tarafından sökülmekte olup bu alanlara Eylül ayından itibaren aynı kurum tarafından 3 yaş ve üstü ağaçların dikimi yapılacaktır.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.