Batman Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında engelsiz bireylerin gelişimine katkı sağlayan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğretim elemanları tarafından düzenlenen “Takı Tasarımı Atölyesi”nde, engelsiz bireyler hem sanatsal yönlerini keşfetme hem de ince motor becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
ENGELSİZ BİREYLER TAKI ATÖLYESİNDE YARATICILIKLARINI KONUŞTURDU
Üniversitenin desteğiyle gerçekleşen atölye etkinliğine, Yeni Hayat ve Özel Şifa Bakım Merkezlerinden 15 engelsiz birey katıldı. Katılımcılar, kendi takı tasarımlarını oluşturarak yaratıcılıklarını ortaya koyarken, el-göz koordinasyonlarını güçlendirme ve motor becerilerini geliştirme imkânı yakaladı. Boncuk dizme, takı şekillendirme ve farklı malzemelerle yapılan uygulamalar sayesinde hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlandı.
ENGELSİZ BİREYLER İÇİN DESTEKLEYİCİ ATÖLYE ETKİNLİĞİ
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de etkinliğe katılarak, engelsiz bireylere yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Engelsiz bireylerin sosyal hayata daha aktif katılım sağlamasına yönelik etkinliklerin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Demir, Batman Üniversitesinin erişilebilir, kapsayıcı ve destekleyici projeler düzenlemeye devam edeceğini vurguladı. Üniversitenin tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde daha fazla sosyal sorumluluk projesi üretmeye hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Demir, atölye etkinliğini düzenleyen öğretim elemanlarına teşekkür etti.