Batman Firmalarından Belediyeye İhale Tepkisi

Batman Firmalarından Belediyeye İhale Tepkisi
Yayınlama: 21.08.2023
147
A+
A-

Batman Belediyesinde, son 2 yıldan bu yana hak edişlerini alamayan firmalar isyan bayrağını çekti.
Yıllardan beri Batman Belediyesinde açık ihale usulü ile iş alan Batman firmaları yaptıkları işleri %35 kırımla aldıkları öğrenilirken, bazı büyük ihalelerin ise; daha önce Belediyeden ihale almayan ilgisiz firmaların davetiye üzeri çağrılıp, neredeyse kırımsız işin adrese teslim edileceğini iddia ettiler.

“İHALELER AÇIK VE ŞEFFAF OLMALI”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Batman firmaları; “2 yıldan bu yana neredeyse zararına aldığımız işlerimizin hak edişlerini bile alamıyoruz. Bunun üstüne, 80 milyonluk parke taşı ihalesinin ise adrese teslim davetiye usulü verilmek istendiğini duyuyoruz. Bazı Belediye yetkilileri, Batman firmalarına %35 kırımla işi almazsanız ödemelerinizi yapmaz ve geciktiririz diyorlar. Batman’a daha iyi hizmetlerin yapılması için aldığımız ihaleler ancak masraflarımızı karşılarken, birilerine büyük rakamlarla davetiye usulü bırakılmak istenmesi kabul edilir bir durum değildir. Son olarak 21 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak 80 milyonluk parke taşı ihalesi daha önce Belediye işini yapmayan bazı firmalara neredeyse kırımsız bir şekilde davetiye usulü verilmek isteniyor. Batman firmaları olarak bunu kabul edemeyiz.” diye sert tepki gösterdiler.

“AÇIK İHALELER KAMU YARARINADIR”

Açık yapılan ihalelerin büyük kırımlarla alınarak kamunun kara geçtiğini belirten Batman firmaları, davetiye usulü alınan ihalelerin ise küçük kırımlarla alınıp kamunun zarara uğratıldığını da ifade ettiler. Belediyenin yeni süreçte davetiye usulü ihale yapılacağını duyduklarını belirten Batman firmaları; “KİK ve Belediyenin Web sayfasında ilana çıkan ihalelerde kamu kurum ve kuruluşlarımız büyük kırımlarla alınan ihalelerde kara geçiyordu. Davetiye usulü alınan ihaleler ise şeffaf değildir. Belediyemizin bu yanlıştan vazgeçip şartları uyan bütün firmaların katılım sağlamasının önünü açmalıdır. Aynı kalitedeki işi düşük rakamlarla yapılması, kamunun asli görevi olup, bunda ısrar edilmelidir. Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz ilgili bütün kentin dinamiklerini Devletimizin, memleketimizin ve halkımızın parasına sahip çıkmaya ve adaletli olmaya davet ediyoruz.” diye konuştular. Batman firmaları son olarak 21 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak olan parke taşı ihalesi için kendilerine de davetiye gönderilmesini istediklerini de sözlerine eklediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.