BARO AV. TAHİR ELÇİ’Yİ ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI

BARO AV. TAHİR ELÇİ’Yİ ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI
Advert
Yayınlama: 30.11.2023
60
A+
A-

Batman Baro başkanı Av. Erkan Şenses, Baro yönetim kurulu üyeleri Av. Ferhat Bayındır, Staj Eğitim Merkezi başkanı Av. Mustafa Yıldız, İnsan Hakları Merkezi başkanı Av. Rostem Siyahtaş, Kürtçe Dil Komisyonu başkanı Av. Hüseyin İnal ile İnsan Hakları Merkezi başkan yardımcısı Av. Gülbahar Kaya’dan oluşan heyet Diyarbakır’da gerçekleştirilen Av.Tahir Elçi’yi anma etkinliklerine katıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Adliyesi önünden Dört Ayaklı Minare’ye gerçekleştirilen yürüyüşe katılan heyet buradaki anmadan sonra Tahir Elçi’nin kabri başındaki anmaya katıldı.

Burada bir konuşma yapan Baro başkanı Av. Erkan Şenses, ‘Bugünkü anmada Türkiye’nin dört bir yanından Baroların ve milletvekillerinin bulunması Tahir Elçi’nin kapsayıcılığının bir işaretidir. Çünkü Tahir Elçi Adana’daki Adalet Mitingi’ne, Artvin Cerattepe’deki çevre nöbetine, haklarında dava açılınca olağanüstü genel kurul toplayan İstanbul Barosu olağanüstü genel kurulunda da yer almıştı. Bugünkü tablo Tahir Elçi’nin mücadelesinin bir sonucudur. Tahir Elçi Davası 8 sene değil 80 sene de sürse bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Adli ve kamusal makamlara yargılamanın/maddi gerçeğin önündeki engelleri kaldırma çağrısında bulunuyorum’ şeklinde konuştu.

Heyet buradan Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi Vakfı’nın birlikte düzenlediği ‘İnsan Hakları ve Cezasızlık’ konulu panele katıldı.

Av.Tahir Elçi’yi katledilişinin 8. yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.