Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
AnkaOutdoor Self Defence kategorisi, köpek kovucu başlığı altında dört ayrı ürün listeler. Katalogdaki dört model birbirinden belirgin fiyat basamaklarına yayılır. Bu aralık, sade ultrasonik cihazdan fenerli ve elektro şok fonksiyonlu modellere kadar uzanan bir gamı kapsar.

AnkaOutdoor Self Defence kategorisi, köpek kovucu başlığı altında dört ayrı ürün listeler. Katalogdaki dört model birbirinden belirgin fiyat basamaklarına yayılır. Bu aralık, sade ultrasonik cihazdan fenerli ve elektro şok fonksiyonlu modellere kadar uzanan bir gamı kapsar. Dazer II, J16, Aokeman ultrasonik fener ve elektro şok fenerli seçenek katalogda yan yana durur. Doğru tercih, taşıma alışkanlığına ve bütçeye göre şekillenir.
Köpek kovucu ürünleri, Self Defence çatısı altında biber gazı ile aynı üst kategoride yer alır. Biber gazı tarafında 4 ürün, 40ml ve 50ml hacimlerle 328,25 TL ve 562,71 TL bandında listelenir. Köpek kovucu bandı ise 656,50 TL noktasından başlar. Aradaki fark, elektronik bileşen ve pil gerektiren yapıdan kaynaklanır. Katalog, iki başlığı ayrı sayfalarda tutarak karşılaştırmayı kolaylaştırır.
Dört model, birbirinden gövde tipi ve ek fonksiyon bakımından ayrılır. Dazer II ve J16 tek işlevli ultrasonik gövdelerdir ve cepte az yer kaplar. Aokeman ultrasonik fener, ses üreten bölümü el feneriyle aynı gövdede toplar. Elektro şok fenerli model ise en üst fiyat noktasında konumlanır. AnkaOutdoor köpek kovucu sayfasında bu dört seçenek tek listede görünür, böylece gövde ve fonksiyon farkı doğrudan karşılaştırılır.
| Model | Gövde Tipi | Ek Fonksiyon | Fiyat Bandındaki Yeri |
| Dazer II | Kompakt ultrasonik | Yok | Giriş bandı |
| J16 | Kompakt ultrasonik | Yok | Giriş bandı |
| Aokeman ultrasonik fener | Fener gövdeli | Aydınlatma | Orta bant |
| Elektro şok fenerli model | Fener gövdeli | Aydınlatma ve elektro şok | Üst bant |
Ultrasonik modeller, insan kulağının zor algıladığı yüksek frekanslı ses üretir. Fenerli gövdeler aynı prensibi taşırken aydınlatma bileşeni ekler. Cihazların sonucu kişiye, mesafeye ve hayvanın durumuna göre değişir.
Kullanıcı profili, cihazın taşındığı ortama göre belirlenir. Şehir içinde günlük yürüyüş yapan biri için kompakt Dazer II veya J16 yeterli hacim sunar. Akşam saatlerinde kırsal yolda ilerleyen kullanıcı, aydınlatma bileşeni olan Aokeman ultrasonik feneri tercih eder. Kamp ve outdoor programlarında tek gövdede birden fazla işlev arayan kullanıcı üst banda yönelir. AnkaOutdoor katalogu bu üç profili aynı sayfada karşılar.
Gruptaki en uygun model ile en üst model arasında beş katı aşan bir fark oluşur. Bu farkın kaynağı marka değil, gövdeye eklenen bileşen sayısıdır. Tek işlevli ultrasonik cihaz sadece ses üretecini barındırır. Fenerli modeller ışık kaynağı, daha büyük pil bölmesi ve dayanıklı gövde ister. Elektro şok fenerli seçenek ise üç bileşeni tek kasada toplar ve bandın tepesinde durur.
Self Defence kategorisi, sitenin geneline yayılan geniş fiyat yelpazesinin alt basamaklarında yer alır. Köpek kovucu grubu bu aralığın alt ve orta bölümünde konumlanır. Bütçeyi belirleyen asıl soru, aydınlatma bileşenine ihtiyaç duyulup duyulmadığıdır.
Tek gövde, çantada iki ayrı cihaz taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Aokeman ultrasonik fener ve elektro şok fenerli model bu mantıkla tasarlanmıştır. Karanlıkta önce aydınlatma devreye girer, ardından kullanıcı ikinci işleve yönelir. Kompakt Dazer II ve J16 ise ayrı fener taşıyan kullanıcılar için mantıklı kalır. Tercih, mevcut ekipman setine göre yapılır.

AnkaOutdoor kategori sayfaları, ürünleri fiyat ve özellik başlıklarıyla sıralar. Çakı kategorisinde 308 ürün çelik cinsine ve sap malzemesine göre daraltılır. Köpek kovucu grubunda ürün sayısı 4 olduğu için filtreleme yerine doğrudan karşılaştırma işe yarar. Dört ürün kartını yan yana açmak, gövde ve fonksiyon farkını hızla gösterir.
Köpek kovucu cihazlar, hayvana zarar vermek için değil mesafe korumak için kullanılır. Cihazlar hayvanı etkisiz hale getirmez ve kesin sonuç garantisi vermez. Sokak hayvanlarına yönelik her kullanım, yürürlükteki hayvan koruma mevzuatı çerçevesinde kalmalıdır. AnkaOutdoor kategori sayfaları, Self Defence ürünlerinde yasal kullanım ve saklama koşulu bilgisini paylaşır. Cihazı çocukların erişemeyeceği yerde tutmak temel kuraldır.
Self Defence çatısı altındaki köpek kovucu başlığında 4 ürün listelenir. Bunlar Dazer II, J16, Aokeman ultrasonik fener ve elektro şok fenerli modeldir. Katalogdaki dört model birbirinden belirgin fiyat basamaklarına yayılır. İlk iki model kompakt gövdeli, diğer ikisi fener bileşenlidir ve bandın üst tarafında konumlanır.
Dazer II tek işlevli kompakt bir gövdedir ve yalnızca ultrasonik ses üretir. Aokeman ultrasonik fener aynı prensibi taşırken gövdeye aydınlatma bileşeni ekler. Bu ek bileşen fiyatı yukarı taşır ve cihazın boyutunu büyütür. Karanlık güzergâhta yürüyen kullanıcılar için fenerli gövde tek çantada iki işlev sağlar.
Elektro şok fenerli seçenek üç bileşeni tek kasada toplar. Ultrasonik ses üreteci, ışık kaynağı ve elektro şok modülü aynı gövdede bulunur. Daha büyük pil bölmesi ve dayanıklı kasa da maliyeti artırır. Bu yüzden model, köpek kovucu grubunun 3.516,95 TL tarafına yakın konumlanır ve outdoor kullanıcılara hitap eder.
İlk kriter aydınlatma ihtiyacıdır. Ayrı fener taşıyan kullanıcı için kompakt Dazer II veya J16 yeterli kalır. Fener taşımayan kullanıcı fenerli gövdeye yönelir. İkinci kriter taşıma biçimidir; cep, çanta ve sırt çantası farklı ölçüler ister. Üçüncü kriter pil tipi ve değişim kolaylığıdır.