Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sonbaharın gelmesiyle birlikte kent genelinde ağaç budama çalışmalarına başladı. Çalışmalarla ağaçların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi ve yeşil alanların yeni sezona hazırlanması hedefleniyor.
226 PARKTA BUDAMA ÇALIŞMASI
Belediye ekipleri, kent genelindeki 226 parkın yanı sıra yeşil alanlar, dönel kavşaklar, refüjler ve kaldırımlarda bulunan ağaçları mevsim şartlarına uygun şekilde buduyor. Çalışmalar kapsamında kurumuş, hastalıklı ve ağaçların gelişimini olumsuz etkileyen dallar temizleniyor.
HEDEF DAHA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ YEŞİL ALANLAR
Budama çalışmalarıyla ağaçların ilkbahar döneminde daha sağlıklı gelişmesi amaçlanırken, yaya ve araç trafiği açısından risk oluşturabilecek dallara da müdahale ediliyor. Belediye ekipleri, çalışmalarla kent estetiğinin korunmasını ve Batman’daki yeşil alanların daha düzenli, bakımlı bir görünüme kavuşmasını hedefliyor.
