Adalet Bakanı Tunç’tan Hasta Tutuklulara İlişkin Soru Önergesine Yanıt: “Bakanlığımızda Veri Bulunmamaktadır”

Adalet Bakanı Tunç’tan Hasta Tutuklulara İlişkin Soru Önergesine Yanıt: “Bakanlığımızda Veri Bulunmamaktadır”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 12.08.2024
9
A+
A-

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu’nun hasta tutuklularla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a yönelttiği soru önergesine yanıt verildi. Bakan Tunç, bakanlıkta hasta tutuklulara ilişkin herhangi bir veri bulunmadığını belirtti.

Batman’da yüzde 71 engelli raporu olan ve kronik rahatsızlıkları bulunan yurttaşların tutuklanması sonrasında, hasta tutuklularla ilgili sorulara “bakanlığımızda bu hususta veri bulunmamaktadır” şeklinde yanıt veren Tunç’un bu açıklaması, Milletvekili Oduncu’nun tepkisine neden oldu.

MİLLETVEKİLİ ODUNCUDAN TEPKİ

Oduncu, Adalet Bakanlığı’nın can alıcı bir sorun karşısında ciddiyetten uzak bir tutum sergilediğini belirtti. “Neredeyse her ay bir hasta tutuklu hayatını kaybetmektedir. İnsan hakları dernekleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına rağmen, bakanlık bu sorunu görmezden gelmektedir,” diyen Oduncu, son iki yılda en az 94 hasta tutuklunun yaşamını yitirdiğini ve yüzlercesinin hala keyfi gerekçelerle tahliye edilmediğini ifade etti. Oduncu, Adalet Bakanlığı’nı hasta tutuklular konusunda sorumlu davranmaya ve acil adımlar atmaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.