İstihdama katkı sağlayan 34 firma ödüllendirildi

Batman Valiliği himayesinde, İŞ-KUR tarafından düzenlenen 2024 Yatırım ve İstihdam Ödülleri programında, Batman’da yatırım yapan ve istihdama katkıda bulunan 34 firma ödüllendirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından yapılan açılış konuşmalarıyla devam etti.

İstihdama katkı sağlayan 34 firma ödüllendirildi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 22.10.2024
9
A+
A-

‘SANAYİ SEKTÖRÜ GENÇ İSTİHDAM ÖNEMLİ’

Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, her hafta 450 Batmanlı gencin 18 yaşına bastığını ve bu kişilere iş imkânı sağlamak için sanayi sektörünün önemini vurguladı. Batman’ın tarım, turizm ve hizmet sektörlerinin bu istihdam talebini karşılayamayacağını belirten Canalp, iki yıl önce başlattıkları projeler kapsamında üç yeni organize sanayi bölgesi, iki küçük sanayi sitesi ve lojistik kentlerin Batman’da hayata geçirileceğini söyledi.

İŞ-KUR VE TEKSİAD’DAN GENÇLERE İŞ İMKANI

Törende ayrıca dar gelirli ailelerin 18-35 yaş aralığındaki bireylerinin istihdamını hedefleyen “Merhem Projesi” kapsamında, İŞ-KUR, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve TEKSİAD arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu projeyle özellikle tekstil sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörlerde gençlere iş imkânı sağlanacak.

‘İSTİHDAMDA HEDEFİMİZ 100 BİN’

Vali Canalp, Batman’ın güçlü bir geleceğe sahip olabilmesi için sanayiye dayalı bir ekonomik yapının inşa edilmesi gerektiğini belirterek, 65 bin kişilik kısa vadeli, 100 bin kişilik uzun vadeli istihdam hedeflerinden bahsetti. Batman’ın sanayi üssü haline geleceğini, bu projeler tamamlandığında şehre göçün başlayacağını ifade eden Canalp, “İş Batmanlıları arayacak” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Törenin sonunda, kadın, engelli ve dezavantajlı vatandaşları istihdam eden firmalar ödüllendirildi. Programa Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in yanı sıra, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve sanayiciler katıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.