Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenliyor. Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek yarışmada, öğrenciler Cumhuriyet coşkusunu ve milli duygularını eserlerine yansıtacaklar.
Yarışma, iki farklı kategoride gerçekleştirilecek: ortaokul ve lise. Her kategoride ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmaya katılan eserler, Cumhuriyetin değerlerini ve anlamını yansıtan içeriklerine göre değerlendirilerek ödüllendirilecek.
Yarışmanın sonuçları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açıklanacak ve kazanan öğrencilere ödülleri törenle takdim edilecek.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlenen "Sözlük Tasarım Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından takdim edildi.
Batman Ölçme ve Değerlendirme Merkezi’nde görevli Mehmet Emin Kaya, Gercüş ilçesindeki okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcılarına yönelik “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ölçme ve değerlendirme süreci hakkında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Dursun ve şube müdürleri de katılım sağladı. Toplantıda, Türkiye genelindeki sınav...
Milli Eğitim Bakanlığında "Şube Müdürlüğü", "Daire Başkalığı"nın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında "Daire Başkanlığı" yapan Eğitimci Hüseyin Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak yeni kurulan Aile Enstitüsünde Genel Müdürü olarak göreve başladı.
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Batman Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Birimi tarafından Batman Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü personeline Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) kapsamında Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verildi.
Batman Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizi Yıldız Aslan, Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı BİLMEK Kadın Atölyesi kursiyerlerine yönelik "Ailede Değerler ve Kadın" temalı bir seminer verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Ziya Gökalp Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği öğrencilerin bilimsel düşünme ve üretme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisine katıldı.