Siber Suçlarla Mücadele: “SİBERAĞ-9” Operasyonlarında 115 Şüpheli Yakalandı

04 Ekim 2024 – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde düzenlenen “SİBERAĞ-9” operasyonları kapsamında yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik olarak 115 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 17 şüphelinin tutuklandığı, 2’sine adli kontrol kararı verildiği ve 96’sının işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Siber Suçlarla Mücadele: “SİBERAĞ-9” Operasyonlarında 115 Şüpheli Yakalandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 04.10.2024
29
A+
A-

Bakan Yerlikaya, “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek!” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon olmak üzere toplam 19 ilde gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda, 36 milyon TL değerinde üç ev ve üç araca Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından satılamaz/devredilemez şerhi konuldu. Ayrıca, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

 

SİBERAĞ-9

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.