Haziran Sonunda Mereto’da 4 Metrelik Karla Mücadele

Batman’ın Sason ilçesindeki 2 bin 973 rakımlı Mereto Dağı’nda, Haziran ayının sonuna rağmen karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Haziran Sonunda Mereto’da 4 Metrelik Karla Mücadele
Reklam Bloğu
Yayınlama: 30.06.2026
7
A+
A-

İl Özel İdaresi ekipleri, tarihi Meryem Ana Kilisesi’ne ulaşımı sağlamak için yoğun mesai harcıyor.

4 METRELİK KAR KÜTLELERİ TEMİZLENİYOR

Yaz sıcaklarının etkili olduğu günlerde Mereto Dağı’nda yer yer 4 metreyi bulan kar kütleleri arasında çalışma yürüten ekipler, kış nedeniyle kapanan yolu yeniden ulaşıma açmak için son 2 kilometrelik bölümde çalışmalarını sürdürüyor. Zorlu mücadele dronla görüntülendi.

MERYEM ANA KİLİSESİ ZİYARETE AÇILIYOR

Vali Ekrem Canalp’in öncülüğünde zirveye kadar ulaştırılan sıcak asfalt yol sayesinde tarihi Meryem Ana Kilisesi’ne ulaşım daha güvenli hale geldi. Yetkililer, yolun yaklaşık bir hafta içinde tamamen ulaşıma açılacağını, ardından doğaseverler ve inanç turizmi kapsamında ziyaretçilerin yeniden bölgeye gelebileceğini bildirdi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.