570 Adet Arılı Sepet Kovan Çiftçilere Dağıtıldı

Batman’da İl Özel İdaresi’nin finansman desteği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinesinde, arıcılıkla uğraşan üreticilere 570 adet arılı sepet kovan dağıtıldı. Her üreticiye 5’er adet olmak üzere teslim edilen kovanların içerisinde arı kolonileri de yer aldı.

570 Adet Arılı Sepet Kovan Çiftçilere Dağıtıldı
Yayınlama: 23.05.2025
24
A+
A-

ARICILIĞA YENİ DESTEK

Kovan dağıtım töreni, Batman Valisi Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törende açılış ve bilgilendirme konuşmalarının ardından çiftçilere arılı kovanlar teslim edildi.

VALİ CANALP “BAŞARI, AZİM VE DENEYİMİN ÜRÜNÜ”

Konuşmasında Türkiye’nin bal üretiminde Çin’in ardından dünyada ikinci sırada olduğunu vurgulayan Vali Canalp, bu başarıya birçok başarısız projenin ardından ulaşıldığını ifade etti: “1990’lardan itibaren başlatılan arıcılık projelerinde kovanların büyük bölümü ilk yıllarda söndü. Ancak %5-10’luk bir kesim arıcılığı öğrendi, deneyim kazandı ve çevresine örnek oldu.”

GELENEKSEL KOVANLARLA YENİ DÖNEM

Bu yıl farklı olarak geleneksel sepet kovanların dağıtıldığını belirten Vali Canalp, bu kovanların doğal koloni gelişimini teşvik ettiğini ve biyolojik çeşitliliğe katkı sağladığını söyledi. Sadece bal değil, arı sütü, polen ve propolis gibi ürünlerin de işlenmesi için Oyma Taş Gıda İhtisas OSB’de çalışmaların sürdüğünü belirten Canalp, bu ürünlerin hem yurt içi hem yurt dışı pazarlarda yer bulmasının hedeflendiğini söyledi. Törene, Batman Valisi Ekrem Canalp’in yanı sıra Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Sason Kaymakamı Furkan Başar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ile çok sayıda arı üreticisi katıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.