50 okulda Tasarım Beceri Atölyesi açıldı

Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Valiliğinin himayelerinde İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle merkez ve ilçelerinde dezavantajlı 50 okullarda hazırlanan Tasarım Beceri Atölyesinin toplu açılış törenine katıldı. 

50 okulda Tasarım Beceri Atölyesi açıldı
Yayınlama: 22.05.2024
14
A+
A-

VALİ CANALP ‘EĞİTİM ŞART’

İlimiz merkez Çamlıca Mahallesinde bulunan Necat Nasıroğlu Ortaokulu’nda düzenlenen açılış töreni öncesi bir konuşma Yapan Vali Canalp, yaşamış olduğumuz çağın teknoloji çağı olduğunu belirterek, “Bu teknoloji çağına toplumumuzu adapte edebilmek için öncelikli olarak okullarımızdan başlamak ile mükellefiz. Geçmişte her zaman için aklımızın bir köşesinde bulunan slogan gibi bir cümle vardı. Eğitim şart… Doğru, eğitim şart, ama hangi eğitim şart. Şart olan eğitim nedir? Bu konuda toplumumuz da dünya da sürekli bir arayış içerisinde.”

TOPLAM 150 BECERİ ATÖLYESİ AÇILACAK

Vali Canalp açıklamasının devamında “Bugün burada açılışını yapmış olduğumuz 50 beceri tasarım atölyesi ve önümüzdeki yıl açılışını yapacağımız 50 beceri tasarım atölyesi ile 2026 yılında yine açılışını yapacağımız 50 beceri tasarım atölyesiyle toplamda 150 beceri tasarım atölyesi işte tam bu amaca hizmet edecek. Bu şekilde buralarda yetişen evlatlarımız artık teknolojiyi üniversite bittiği zaman iş hayatına girdiği zaman öğrenmeyecek. Teknolojiyi de burada ortaokul çağındayken tanışmış olacak.” Konuşmanın ardında Vali Canalp, katılımcılarla birlikte ilçelerde hazırlanan atölyelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.