Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Korik ve Çamlıtepe mahalleleri arasındaki DSİ’ye ait sulama kanalında kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Korik ve Çamlıtepe mahalleleri arasındaki DSİ’ye ait sulama kanalında kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
12 KAMYON ATIK KALDIRILDI
DSİ ile koordineli yürütülen çalışmalar kapsamında, iki gün içinde 12 kamyon dolusu çamur, gübre ve çeşitli atık bertaraf edildi.
10 KİLOMETRELİK HAT TEMİZLENİYOR
Yaşar Kemal Kent Ormanı’ndan başlayıp Korik Mahallesi’nden geçen kanal hattında yağış sonrası oluşan kirlilik giderildi. Çalışmalarla toplam 10 kilometrelik alanın temizlenmesi hedefleniyor.
HAYVANSAL ATIKLAR TOPLANDI
Kanal çevresinde besiciler tarafından bırakılan gübre ve hayvansal atıklar da ekiplerce toplanarak çevre kirliliğinin önüne geçildi. Temizlikte 1 paletli bomlu iş makinesi, 1 JCB, 4 kamyon ve 10 personel görev aldı. Toplamda yaklaşık 50 ton atık kaldırıldı. Yetkililer, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirterek, kötü koku, sinek ve bakteri oluşumunun önüne geçilmesinin hedeflendiğini ifade etti.