19 Mayıs Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Her yıl görkemli bir şekilde kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Yayınlama: 19.05.2024
17
A+
A-

Valilik bahçesinde bulunan Atatürk büstüne Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Saat 10.00’da Esentepe’de yeni yapılan Millet Bahçesinde 19 Mayıs kutlama programı devam etti. Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanlığı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK’lar, Oda’lar, siyasi partilerin temsilcileri ve Protokol üyelerinin yerini almasıyla kutlama programı başladı.

“19 MAYIS DİRENİŞ RUHUNUN CANLANDIĞI BİR TARİHTİR”

‘İstikbalimiz Umudu, Gözümüzün Nuru, Aydınlık Yarınlarımızın Teminatı, Türkiye’nin Gücü Kıymetli Gençler’ diyerek günün anlam ve önemine binaen konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs, milletimizin azim ve bağımsızlık aşkının dünyaya ilan edildiği, içimizdeki direniş ruhunun yeniden canlandığı bir tarihtir. 19 Mayıs 1919’da Türk milleti olarak, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı bir ve beraber olarak ayağa kalkmış, son ve ebedi devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için topyekûn bir mücadeleye girişerek destansı kahramanlıklar sergilemiş, nihayetinde kutlu bir zafere erişmiştir.” Dedi.

SPORCULAR GÖSTERİ YAPTI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in konuşmasının ardından Judo, Karate, Taekwondo, jimnastik, güreş, aerobik, muay – thai, Halk Oyunları ve wushu alanındaki sporcuların farklı gösterileri ile devam etti. Gençlik Merkezi Müzik Grubunun konseriyle devam eden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı birçok kategoride bölge, Türkiye ve Avrupa dereceleri kazanan sporcuların ödüllendirilmesiyle sürdü. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gençlik Merkezinin resim, el sanatları, bilim merkezi ve farklı alanlardaki sergisinin gezilmesiyle son buldu. Program sonunda Batman Valisi Ekrem Canalp, programda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.