150 Milyon TL’lik yatırımın öncüleri gazetemizdeydi

150 Milyon TL’lik yatırımın öncüleri gazetemizdeydi
Advert
Yayınlama: 10.03.2024
52
A+
A-

Hedef; 100 kişilik istihdam ve ihracat

Önceki gün gazetemizi ziyaret edem ve gazetemiz sahibi Nimet Dal ile görüşen İlimizin önde gelen ailelerinden Celbek ailesine mensup ve iş insanı Dr. Gökhan Çelbek ile Cemal Erdoğan hatta içinde iki Bakan tarafından açılışı yapılan BİOSYS Fabrikasının 150 milyon TL’ye mal olduğunu belirterek hedeflerinin fabrikada 100 kişiyi istihdam etmek olduğunu ve ihracata büyük önem vereceklerini dile getirdiler.

Ekonomi Bakanı hemşehrimiz Mehmet Şimşek ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı ve AR-GE çerçevesinde geliştirilen be sonra hayata geçirilen BİOSYS fabrikasında tıbbi cihazlar üretilecek.

ÜRETİLECEK CİHAZLAR

OSB’de açılışı yapılan fabrikada Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör, Yüksek Akış Oksijen Terapisi Cihazı, Yoğun Bakım Tipi Nemlendirici ile  İntraoperatif Nöromonitör üretimi yapılacak. Bu arada  Önümüzdeki 2 Yıl İçerisinde ise Endoskopik Kapsül, OBOGS, Hemodiyaliz Cihazı, Anestezi Cihazı, Hasta Başı Monitör Ev Tipi Mekanik Ventilatör üretimi de gerçekleştirilecek.

ÖNGÖRÜLEN İHRACAT

Bu arada BİOSYS doğrudan ve kamu kurumları aracılığıyla 4 yılda toplamda 75 milyon Dolarlık ihracat yaparken, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu sağlık teknolojilerini sağlayarak 100 milyon Dolar’ın da ülkemizde kalmasını sağladı. 2024 yılı için ihracat hedefi ise 12 milyon Dolar ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde geliştirilecek yeni cihazlar ile de 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.