Zorê Vadisi İçin Tarihi Yürüyüş ‘Doğaya İhanet Etmeyin’

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, baraj tehdidi altındaki Zorê Vadisi’ni savunmak amacıyla Zorê Kanyonu’nda etkileyici bir yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi.

Zorê Vadisi İçin Tarihi Yürüyüş ‘Doğaya İhanet Etmeyin’
Yayınlama: 05.08.2025
43
A+
A-

300 metreyi bulan kayalıkların arasından akan Zorê Çayı boyunca “Zorê’ye Kıymak, Doğaya İhanettir” yazılı afişle 45 dakikalık yürüyüş yapan çevreciler, doğasever vatandaşlardan alkışlarla destek gördü.

“BU SADECE BİR BARAJ DEĞİL, GELECEĞİMİZE SUÇTUR”

Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada konuşan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Zorê’nin sadece Batman’ın değil, tüm Türkiye’nin doğal mirası olduğunu belirtti:  “Hasankeyf’i kaybettik. Şimdi de Zorê’yi kaybetmek üzereyiz. Bu proje doğaya ve geleceğimize karşı bir suçtur.” Diyarbakır ve Batman Barosu’nun açtığı davaların reddedildiğini hatırlatan Argunağa, Zorê’deki sürecin Hasankeyf’teki hukuk dışı uygulamalara benzediğini vurguladı:  “Bilim insanlarının ve halkın karşı çıkmasına rağmen proje dayatılıyor.”

ASIRLIK ÇINARLAR VE EKOSİSTEM TEHLİKEDE

Vadideki binlerce yıllık çınar ağacı, endemik türler ve su kaynaklarının büyük risk altında olduğunu belirten çevre gönüllüleri, barajın kuraklığı artıracağını ve ekolojik dengeyi bozacağını dile getirdi. Argunağa, tüm kamuoyuna çağrıda bulunarak şunları söyledi:  “Bu vadinin bir fotoğrafına bakan her vicdanlı insan bu projeye karşı duracaktır. Gelin doğanın çığlığına kulak verelim.” Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Zorê Vadisi’ni korumak için mücadeleye devam edeceklerini ve tüm toplumu bu sesi büyütmeye davet ettiklerini duyurdu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.