Zincir marketlere tepki gösterdi

Okulların açılmasına sayılı günler kala büyük marketlerde kırtasiye yarışında bende varım dedi. Sason ilçesinde kırtasiye esnaflarından Ahmet Kandemir, marketlerin kırtasiye malzemesi satmasına tepki gösterdi.

Zincir marketlere tepki gösterdi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 28.08.2024
16
A+
A-

Büyük marketlerin kendi satış alanlarının dışına çıkarak kırtasiye malzemesi de satmaya başlamasına tepki gösteren Kandemir, “Okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen yoğunluk yaşamadık. Zincir marketler kar üstüne kar elde ettiler. Kırtasiye malzemelerine eskiye nazaran daha fazla yönelmeleri kırtasiyecilerin kepenk kapatmasına da yol açar.” Dedi.

Kandemir, “Bu durum bütün umudunu sezona bağlayan kırtasiyecileri zora sokuyor. Eskiden oldukça popüler bir meslek olan kırtasiyecilik şimdilerde yok olmakla karşı karşıya kalmış. Büyük marketlerin etkisiyle zayıflayan meslek dalları arasında olan kırtasiyecilik büyük sıkıntılar yaşıyor. Kırtasiye malzemelerinin büyük marketlerde satılması normal esnaf gibi kırtasiyecilik yapanları bitirme noktasına getirdi.

“SADECE FOTOKOPİ İŞİ YAPIYORUZ”

Eskiden okul ihtiyacı olduğu zaman ilk akla gelen yer kırtasiyecilerdi. Ancak şu anda her yerde kırtasiye görmek mümkündür. Bakkal, marketler kırtasiye ürünleri satılıyor. Tabi bu da doğrudan bizi etkiliyor. Ve işlerimizin kırılmasına neden oluyor. Bizde marketlerin sattığı ürünlerimi satalım. Kırtasiyecilik şimdilerde sadece fotokopi işi yapıyor. Yakında büyük marketlere fotokopide konulur herhalde. Çocuğunu düşünüyorsan birinci derecede kalitede ürünleri almak zorundasın. İleride keşke dememek için gerekeni yapalım. Aynı zamanda alışverişlerinizi yerel esnaftan yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.