‘Yüzde 19’luk zammı kabul etmiyoruz seyyanen zam ve refah payı istiyoruz’

‘Yüzde 19’luk zammı kabul etmiyoruz seyyanen zam ve refah payı istiyoruz’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 05.07.2024
10
A+
A-

Yeni Sendika Batman İl Temsilcisi Vasıf Aksoy Yaptığı açıklamada; TÜİK verilerine göre açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte memur ve emeklilere verilecek olan yüzde 19,31lik zam yaşanan fahiş fiyat artışlarının gölgesinde kalmıştır. TÜİK’in açıkladığı ve evde, sokakta, çarşıda, pazarda bir gerçekliği olmayan rakamlar başta kamu çalışanları ve emekliler olmak üzere sabit gelirlilerin ciddi kayıplar yaşadığını ve yüksek enflasyon altında ezildiğini göstermektedir.

‘YÜKSEK ENFLASYON ALTINDA EZİLİYORUZ’

Kira artışlarındaki yüzde 65 lik zam, elektriğe gelen yüzde 38 lik zam, akaryakıta gelen zamlar çalışanlara verilecek olan yüzde 19,31 lik maaş artışını daha yapılmadan fazlasıyla almıştır. Verilen bu zam oranı özellikle büyükşehirlerde ev kiralarının en düşük 25-30 bin tl arasında olması başta olmak üzere bu yüksek enflasyon nedeni ile kamu çalışanlarını açlığa ve sefalete mahkûm etmiştir. Peş peşe gelen zamlar nedeni ile ne sıkacak kemer ne de diş kalmamıştır. Enflasyonla mücadelenin tüm yükü dar ve sabit gelirliye yüklenmiştir. Bütün bunları göz önüne alıp vatandaşın cebine girecek en küçük iyileştirmeden bile kaçmamak gerekir. Bugün 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması yani açlık sınırı 18.978 TL olduğu gerçeğiciddi bir geçim sorunu yaşandığını göstermektedir.

‘AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKÛM EDİLİYORUZ’

Bu gerçekler ışığında kamu çalışanları ve emeklilerine acilen seyyanen zam ve refah payı verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Maliye Bakanlığı zam oranlarının belirlenmesinde kamu çalışanlarını ve emeklilerini açlığı mahkûm etmeyecek adil bir gelir dağılımı yapmalıdır.” Aksoy son olarak ‘Yeni Sendika olarak kamu çalışanları ve emeklilerimizin özlük ve mali haklarını almak için yanlarında olmaya, seslerini duyurmaya devam edeceğiz!‘ ifadelerinde kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.