YKS’de ilk 10 bine giren öğrencileri ağırladı

Vali Ekrem Canalp,2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye sıralamasında Batman’da ilk 10 bine giren öğrencileri ağırladı. 

YKS’de ilk 10 bine giren öğrencileri ağırladı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.08.2024
16
A+
A-

Sıralamada ilk 10 bine giren ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşen 134 öğrenciyi Valilik toplantı salonunda kabul eden Vali Canalp, başarılarından dolayı öğrencileri kutlayarak, öğrencilerin bu başarısında pay sahibi olan ailelerini, öğretmenlerini ve okul idarecilerini tebrik etti.

134 ÖĞRENCİ İLK 10 BİNE GİRDİ

Öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Canalp “Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, son iki yıldır uyguladığımız Eğitimde Başarıyı Artırma Projesinin (EBAP) pozitif sonuçlarını görebilmekten hepimiz çok mutluyuz. Bu proje ile her bir okulumuzu hem kendi kategorisi içerisinde hem de kendi gelişimi içerisinde değerlendirme imkanı buluyoruz. Yani her kurum kendisiyle eşdeğer olan diğer okullarla sıralama olarak hangi durumdadır. Yine her okul geçen geçen yıllara göre durumu nedir, hangi istikamette ilerliyor. Okullarımızın durumuna göre, anaokullarını kendi kategorisinde, ortaokullarımızı kendi kategorisinde ve liseleri de yine kendi sınıfı içerisinde değerlendirmeye tabi tutuyoruz. Buradan baktığımız zaman, okul yönetimlerimizin kendi okullarını nereden nereye götürebildiklerini net bir şekilde görme imkanımız oluyor” dedi. Ziyaret sonunda öğrencilere kitap hediye eden Vali Canalp, öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Ziyaret sırasında öğrencilere; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Çankaya eşlik etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.