Yılmaz’dan yeni eğitim öğretim yılı açıklaması

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Demokrasi ve Atılım Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz açıklama yaptı.

Yılmaz’dan yeni eğitim öğretim yılı açıklaması
Reklam Bloğu
Yayınlama: 05.09.2024
9
A+
A-

Öncelikle yeni eğitim ve öğretimin hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz veli ve öğretmenlerin büyük bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.

‘GELECEĞİMİZE BERABER SAHİP ÇIKALIM’

Yılmaz “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız en iyi koşullarda eğitim görme hakkına sahip. Bizler onların büyükleri olarak her zaman yanlarındayız. Onlar bizim geleceğimizin yönlendiricileri, doktoru, hakimi, savcısı, valisi ve kaymakamı. Bizler yarınlara umutla bakmalıyız. Umudumuz olan çocuklarımız eğitim görürken her türlü kötülükten uzak durmaları gerekir. Öğrencilerimizin madde ve kötü alışkanlıkların kurbanı olmaması için velilerimize ve öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Çocuklarımız uyuşturucunun kurbanı olmasın. İl emniyetimize çağrım ise okul önlerinde, öğrencilerin uğrak noktaları ve okula yakın sokaklarda önlem almasıdır. Kötü yola düşen her çocuk ülkeye büyük kayıptır. Geleceğimize beraber sahip çıkalım.”

‘MALİYETLER CEP YAKIYOR’

Eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala artan maliyetlerinin cep yaktığını aktaran Başkan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Her ailenin evladı okumalı ve okumaya da hakkı var. Maliyetler yüzünden öğrencilerimizin eğitimi zorlaştırılmamalı. Kolaylıklar sağlanmalıdır. Başka şehire okumaya giden öğrenci ailelerinin gözleri yaşlı ve gönülleri buruk. Çocuğundan ayrılmanın hüznüne birde masraflar yüzleri asık duruma getiriyor. Malumunuz her yerde KYK yurtları yok bu içler acısı bir durum. KYK yurdu bulunmayan yerde özel yurtların ücretleri de aşırı yüksek. Bu durum hem evine hem öğrencisine bakan velilerimizi maddi yönden zorlamaktadır. Bizler parti olarak ve Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan liderliğinde ve milletvekillerimiz ile bu konunun takipçisi olacağız. Barınma, kırtasiye ve ulaşım sorunlarının giderilmesi için hükümet çalışma başlatmalı. Öğrenci dostu adımlar atmalı. Öğrenci, veli öğretmen yükü hafifletilmeli.” Başkan Yılmaz yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.