Yılmaz’dan ailelere kuran kursu çağrısı

1 Temmuz ile 16 Ağustos tarihleri arasında devam edecek yaz Kur’an kursları için ailelere çağrıda bulunan Deva partisi Batman İl başkanı Şehmus Yılmaz, Çocukların doğru bir din eğitimi almalarını önemsediklerini söyledi.

Yılmaz’dan ailelere kuran kursu çağrısı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 29.06.2024
17
A+
A-

Camilerde yaz Kur’an kursları 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlıyor. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim 01 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacak.

ÇOCUKLARINIZI KUR’AN KURSU’NA GÖNDERİN

Ailelere, çocukların camiye gönderilmesi için çağrıda bulunan Yılmaz şunları söyledi: Peygamberimizin hayatını anlatan siyer dersleri verilecektir. Bizim ebeveynlerden isteğimiz, bu çocukları mahallelerinde en yakın bulunan Kur’an kurslarına ve camilere götürüp, hocalarla birebir görüşsünler. Çocuklarımız bu yaz Kur’an kurslarında İslam’ın güzelliklerini, anne baba hakkının ne olduğunu, kul hakkını, Allah’a karşı sorumluluğun, ahiret inancının ne olduğunu bu kısa zaman zarfında öğrensinler. İnşallah çocuklarımız bunun eğitimini görecekler. Bu kısa zamanda bu kursları iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü bu çocuklarımız geleceğimizdir. Bu camiler, Kur’an kursları ve bu ezanlar bu çocuklarımıza emanet edilecek. Eğer çocuklarımız camiden, Kur’an kursundan, ezandan haberdar değilseler bizler vebal altına gireriz. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu mukaddes mekânları biz onlara emanet etmezsek Allah’ın huzurunda da sorumluluk altında olacağız.”

“BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUR”

Allah’ın emaneti olan çocukların en güzel şekilde yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz çocukların dünya ve ahiret sorumluluklarının ailede olduğunu ifade etti. Yılmaz “Anne ve babaların çocuklarına karşı sorumlulukları vardır. Çocuk yedi yaşında bir şeyler öğrenirse 70 yaşına vardığında da onu yapar. Nitekim ecdadımız atasözünün birinde ‘Çocuk yedisinde neyse 70’inde de odur.’ diyor. Onun için çocuklarımıza önem verelim. Onlar bu dünyanın süsü ve ziynetidir. Allah’ın bize bir emanetidir. Kıyamet gününde maldan ve evlattan hesaba çekileceğiz.” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.