‘YILLARCA DİLLERİ YASAKLANDI. VARLIKLARI KABUL EDİLMEDİ’

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, gerçekleştirdikleri HÜDA PAR 5. Olağan Büyük Kongresi sonrası yaptığı açıklamada, Kürtlerin bu ülkenin asli kurucu unsuru olmasına rağmen yıllarca dillerinin yasaklandığını söyledi.

‘YILLARCA DİLLERİ YASAKLANDI. VARLIKLARI KABUL EDİLMEDİ’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 09.07.2024
10
A+
A-

HÜDA PAR 5. Olağan Büyük Kongresi’nin ardından basına açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, anadilde eğitim konusunda hem anayasanın hem ilgili yasaların değişmesi gerektiğini ifade etti.

‘YILLARCA DİLLERİ YASAKLANDI. VARLIKLARI KABUL EDİLMEDİ’

Anadilde eğitim konusuna değinen Ramanlı, “Biliyorsunuz 30 milyona yakın Kürt vatandaşımız var. Kürtler bu ülkenin asli kurucu unsuru olmasına rağmen yıllarca dilleri yasaklandı. Varlıkları kabul edilmedi. Asimilasyona tabi tutuldular. Bugün bir ölçüde asimilasyon, inkâr azalmış görünüyor ama anadil önünde ciddi engeller olduğunu hepimiz biliyoruz. Anadilde eğitim konusunda hem anayasanın hem ilgili yasaların değişmesi elzemdir. Bunun için bu farkındalığı oluşturabilmek için elimizden geleni yapacağız. Gayretlerimizi devam ettireceğiz, çünkü bu bir insani haktır. Bu hakkın teslim edilmesi sadece Kürtler için değil bu ülkede yaşayan anadilleri farklı bütün insanlarımız için lazımdır. HÜDA PAR bu çözümün inşallah bir adresi ve paydası olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.