Yeni Yüzyıl Partisi’nden Mehmet Ali Arslan: ‘Meclis’te bu şekilde Vekillik olmaz’

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma sırasında, AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık’a müdahale etti ve yumruklu kavga çıktı.

Yeni Yüzyıl Partisi’nden Mehmet Ali Arslan: ‘Meclis’te bu şekilde Vekillik olmaz’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.08.2024
47
A+
A-

Yeni Yüzyıl Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan da bu yaşananları sert bir dille eleştirdi. Arslan, “TBMM’de vekil olarak görev alanların, meclisin kutsiyetini unutarak, sorumluluklarını bir kenara bırakıp, şiddete başvurmaları kabul edilemez. Milletin vekili, sorunları konuşarak ve müzakere ederek çözmekle yükümlüdür. Şiddet, ne Meclisin ne de milletin sorunlarını çözmez; aksine ülkenin geleceğini tehlikeye atar” dedi.

‘ÜLKENİN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATAR’

Arslan, TBMM’de yaşanan bu tür olayların, Türkiye’nin demokratik kültürüne de zarar verdiğini belirterek, vekillerin bu tür davranışlarının halkta büyük bir hayal kırıklığı yarattığını vurguladı. Siyasetçilerin, topluma ve temsil ettikleri makama olan sorumluluklarını unutmadan hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Arslan, “Aksi takdirde, Meclis kendini taşımayan kişilerle dolacak ve bu durum ülkenin geleceğini tehlikeye atacaktır” şeklinde konuştu. Yeni Yüzyıl Partisi lideri, TBMM’de yaşanan olayların demokrasinin itibarını zedelediğini ve bu saygınlığın korunmadığı takdirde, demokrasinin yara alacağını ve bu yaranın tüm toplumu etkileyeceğini belirtti. “Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için vekillerin bir an önce kendilerine çeki düzen vermeleri ve milletin iradesine saygı duymaları şarttır” diye ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.