Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Başladı: Bakan Tekin ve 81 İl Valisi buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda 81 il valisi ve milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Başladı: Bakan Tekin ve 81 İl Valisi buluştu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 31.08.2024
8
A+
A-

29 Ağustos 2024 tarihinde, İçişleri Bakanlığı GAMER Toplantı Salonu’nda çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıda Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılına dair alınan önlemleri ve yürütülecek faaliyetleri anlattı. Bakan Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan önce yayımladıkları genelgeleri hatırlatarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve okullarda şiddetin önlenmesi gibi konularda adımlar attıklarını belirtti. Yeni eğitim öğretim yılında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, ve ailelerin çocukların eğitim sürecine daha aktif katılımı gibi üç ana konuya odaklandıklarını vurguladı.

MESLEKİ EĞİTİME ERİŞİM ARTIRILDI

Dünya genelindeki eğitim modellerine dikkat çeken Bakan Tekin, Türkiye’ye özgü bir eğitim modeli geliştirdiklerini belirterek, “Erdem-değer-eylem çerçevesinde bilgiyi beceriye dönüştüren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni oluşturduk,” dedi. Ayrıca, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında, “Herkesin bir mesleği olmalı” anlayışıyla, öğrencilerin mesleki eğitime erişimini artırarak ülkenin kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların önemine de değinen Tekin, Velivizyon adlı platform aracılığıyla ailelerin eğitim sürecine daha aktif katılımını sağlamak amacıyla 27 bölümlük bir dizi film çektiklerini duyurdu.

‘KAYIT İÇİN HERHANGİ BİR EK İŞLEME GEREK YOK’

Öğrencilerin okula kayıt süreçleri hakkında bilgi veren Tekin, kayıt için herhangi bir ek işleme gerek olmadığını ve Millî Eğitim Bakanlığının bu süreçleri otomatik olarak yönettiğini belirtti. Ayrıca okul güvenliği, öğrenci pansiyonlarının kullanımı, taşımalı eğitim, izinsiz kurumlar ve fahiş fiyat uygulayan özel öğretim kurumları gibi konularda gerekli çalışmaların titizlikle yapılması talimatını verdi. Toplantının sonunda, Bakan Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti. İçişleri Bakanı Yerlikaya ise Millî Eğitim Bakanlığı ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirterek, 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve ailelere hayırlı olmasını diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.