YAŞAM HASTANESİ’NDEN BAŞARILI BİR OPERASYON DAHA

YAŞAM HASTANESİ’NDEN BAŞARILI BİR OPERASYON DAHA
Reklam Bloğu
Yayınlama: 17.08.2023
171
A+
A-

Prostat takibi ve ileri derecede kasık fıtığı olan ve ameliyat edilmesi gereken hasta daha önce anestezi alarak tansiyon ve nabız düşmesi sonucunda kalbi durmuş yoğun bakımda tedavi görmüştü. Her geçen gün fıtığı büyüyen hasta anestezi sonucu gelişen bu nedenlerden ötürü ameliyat olamıyordu. Son çare olarak Özel Batman Yaşam Hastanesi’ne başvuran hasta, Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Çakır’ın

güvenli anestezi uygulaması ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gökmen Akarer tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyon (her iki taraflı kasık fıtığı operasyonu) ile sağlığına kavuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Çakır: “Hastamız, daha önce diğer sağlık kuruluşlarımızda anestezi uygulaması sonucunda aniden tansiyon ve nabız düşmesi sonucunda kalbi durmuş yaklaşık bir ay boyunca yoğun bakımda tedavi görmüştür. Anestezi uygulaması sonucu hastada gelişen bu durumlar neticesinde ameliyat gerçekleştirilmesi riskli olarak değerlendirilmiştir. Ameliyat edilmesi gereken hasta bu nedenden ötürü ameliyatı gerçekleştirilemediği için fıtığı her geçen gün büyümüştür. Son çare olarak sağlık kuruluşumuza başvuran hastamıza güvenli anestezi uygulaması gerçekleştirdik. Anestezi uygulaması sonucunda daha önce meydana gelen durumlar yaşanmadı ve operasyon esnasında nabız, tansiyon ve akciğer saturasyonlarında sıkıntı yaşanmadan operasyon başarılı bir şekilde gerçekleştirildi” diye konuştu.
Özel Batman Yaşam Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gökmen Akarer: “S.N isimli hastamız bize prostat kanseri takibi ve ileri derecede bilateral (her iki taraflı) kasık fıtığı ile gelmişti. Hasta foley sondalıydı. Uzun zamandır fıtık problemi olan hasta birçok merkeze başvurmuş. Hem anestezi riski hem de operasyonun güçlüğü sebebiyle hiçbir merkezde tedavisi tam olarak yapılamamıştır. Hastanın operasyonu yaklaşık 1.5 saat sürdü. Operasyon esnasında nabız, tansiyon ve akciğer saturasyonlarında minimal değişiklikler olsa da büyük bir sıkıntı yaşanmadı. Hastayı sağlığına kavuşturup evine taburcu etmemiz bizim en büyük mutluluk oldu. Bütün riskli operasyonların bölgemizde ve hastanemizde yapılabilmesi bizim için ayrı bir mutluluktur” diye konuştu.
Gerçekleştirilen güvenli anestezi ve başarılı operasyon (her iki taraflı kasık fıtığı operasyonu)  ile sağlığına kavuşan hasta duyduğu memnuniyeti belirterek, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Gökmen Akarer ve Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Çakır başta olmak üzere hastane yönetimine, çalışanlarına teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.