‘Verimli toprak için çift ürün yetiştirmeliyiz’

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tohum ve gübre bayiliği yapan bir işyerini ziyaret eden Vali Ekrem Canalp, alışverişe gelen çiftçilerle bir süre sohbet ederek, Batman’da çift ürün yetiştirilmesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Verimli toprak için çift ürün yetiştirmeliyiz’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 20.08.2024
15
A+
A-

Çiftçilere Batman’da çift ürünün ekimi ve katma değeri yüksek ürünlerinin yetiştirilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Canalp, ‘’Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle İl Özel İdaresinin finansman desteğiyle Beşiri ve Kozluk ilçelerimizde değerli çiftçilerimiz tarafından hem birinci ürün hem de ikinci ürün olarak yağlık ayçiçeği ekimi yaptı. Birinci ürün ekim yapan Beşiri Asmadere köyündeki çiftçilerimiz geçtiğimiz günlerde hasadını yaptılar ve beklenilenin üzerinde rekolte elde ettiklerini ifade ettiler. İnşallah önümüzdeki yıllarda hem ilk ürün olarak hem de ikinci ürün olarak ayçiçeği ekimini yapmanızı tavsiye ediyoruz. Her zaman yapmış olduğum çağrıyı buradan sizlere de tekrarlamak istiyorum.” İfadeleri kullandı.

‘BU COĞRAFYANIN NİMETLERİNDEN YETERİNCE FAYDALANMIYORUZ’

“Batman’ın değerli çiftçileri; sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz, içinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya bereketli bir coğrafyadır” diye Vali Canalp En az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz. Ama faydalanmalıyız, eğer siz tek ürün aldığınız zaman toplam geliriniz yüz lira ise, ikinci ürün aldığınız zaman bu kazanç yüz elli liraya kadar çıkıyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.