Vatandaşlara Dolandırıcılık uyarısı yapıldı

Beşiri İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, dolandırıcılık suçlarını önleme ve bu suça karşı vatandaşları bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Vatandaşlara Dolandırıcılık uyarısı yapıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 20.08.2024
11
A+
A-

İlçe genelinde, İlçe Emniyet Amirliği ekipleri dolandırıcılık suçlarını önleme, daha etkin mücadele etme ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla kafe, lokanta, kıraathane, park bahçe, market, cami, eczane, okul, cadde ve sokaklarda çalışmalar yapılarak vatandaşlara broşür dağıtıldı.

ŞİFRENİZİ İSTEYENLERE İTİBAR ETMEYİN

Ekipler, Sahte Müşteri Hizmetleri 444 veya 0850 ile başlayan numaralardan sizi arayarak hesaplarınıza ait bankacılık şifrenizi kimlik bilgilerinizi ve tek kullanımlık işlem şifrenizi talep edenlere Kesinlikle itibar etmeyin uyarısında bulundu.

İNANMAYIN, ALDANMAYIN

Tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara dikkat edin. Emin olmuyorsanız kişisel verileriniz kesinlikle karşı tarafla paylaşmayın. Telefonda işlem yapmak için kurumların numaralarını siz arayıp işleminizi gerçekleştirin. Kart bilgilerinizin yasadışı şekilde birilerinin eline geçtiğini düşünüyorsanız bankanızla irtibata geçin. Şüpheli işlemlerden kurtulmak için kartınızın iptalini sağlayın. Polis/Asker/Savcı Sizden Para İstemez Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp hattınızın teröristlerce kullanıldığını terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.