Vali Ekrem Canalp, Diş Hekimliği Fakültesi İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu

26 Temmuz 2024 – Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman merkez Petrolkent Mahallesi’nde yapımı devam eden 500 yataklı devlet hastanesi yakınında tahsis edilen Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Vali Ekrem Canalp, Diş Hekimliği Fakültesi İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.07.2024
6
A+
A-

Vali Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Veysel Eratilla’dan proje hakkında bilgi aldı. Vali Canalp, “Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Batman’daki sağlık yatırımları alanındaki en esaslı yatırımlarımızdan biridir. Diş Hekimliği Fakültesi, 500 yataklı Devlet Hastanesi ile birlikte, Batman’a yapılan en önemli yatırımlardan biridir. Önümüzdeki on yıllar boyunca Batmanlılara hizmet edecek bu projede, Sayın Rektörümüz ve ekibi çok çalıştılar. Emekleri için teşekkür ederim,” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Veysel Eratilla ise proje hakkında yaptığı açıklamada, fakülte binasının 15 dönüm kapalı alan üzerinde inşa edileceğini, 4 bin metrekare alana binanın oturtulacağını belirterek, binanın beş katlı olarak inşa edileceğini ve 84 diş üniti, 4 derslik, 1 ameliyathane, 7 laboratuvar, 70 ofis, 189 kişilik konferans salonu ve 169 araçlık otopark bulunacağını ifade etti.

Proje tanıtımının ardından Vali Canalp yaptığı açıklamada, “Diş Hekimliği Fakültemizin hizmete girmesiyle şu anda Batman’da var olan kapasite kadar ilave bir kapasiteye sahip olacağız. Bu, yapılan yatırımın ne kadar kıymetli ve esaslı olduğunu gösteriyor. Batman, mevcut kapasitesini ikiye katlayacak. Şu anda 94 olan diş ünit sayımıza 92 ünit eklenerek iki katına çıkacak. Bu da Batman için çok esaslı bir kamu hizmeti olacak,” dedi.

Vali Canalp, sağlık alanında Batman’ın kuruluşundan bu yana bu kadar yoğun yatırımların yapıldığı bir dönem olmadığını belirtti. “Şu anda içinde bulunduğumuz dönem, sağlık yatırımları açısından Batman’da gerçek anlamda bir patlamanın yaşandığı dönemdir. Basında bazı arkadaşlarımız sağlık yatırımlarında eksiklerimiz olduğunu söylüyorlar ama durum tam tersi. Batman’da sağlık yatırımlarının bu kadar yoğunlaştığı ikinci bir dönem daha yoktur. İçinde bulunduğumuz dönem, sağlık yatırımlarının en yoğun şekilde yapıldığı bir zamandır,” dedi.

Vali Canalp, “Bütün sağlık binalarımızı ve sağlık tesislerimizi yeniliyoruz. Bu sayede, önümüzdeki iki-üç yıllık dönemde Batman, gelecekteki elli yıllık sağlık yatırımı ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamış olacak. İleride tek bir hedefimiz kalıyor, o da Tıp Fakültesi. İnşallah Diş Hekimliği Fakültesini başardığımız gibi Tıp Fakültesi için de hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.