Batman Valisi Ekrem Canalp, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Valilik tarafından düzenlenen yemekte mahalle ve köy muhtarlarını ağırladı.
Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, vali yardımcıları, emniyet ve jandarma teşkilatı yöneticileri ile çok sayıda muhtar katıldı.
“SİVİL TOPLUM MERKEZİ, MUHTARLARIMIZIN DA EVİ”
Yemekte konuşan Vali Canalp, Edirne Valiliği döneminde hayata geçirdiği “Muhtarlar Konağı” projesine atıfta bulunarak Batman’da da benzer bir merkezi kurma hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. “Bugün içinde bulunduğumuz bu bina, o düşüncenin bir sonucu. Sivil Toplum Merkezi artık sadece sivil toplum kuruluşlarının değil, muhtarlarımızın da evi. Köy ve mahalle muhtarlarımız burada kendi işlerini rahatlıkla yürütebiliyorlar,” dedi.
“MUHTARLAR GÜNÜ’NÜN İLANINDA BENİM DE KATKIM VAR”
Vali Canalp, Muhtarlar Günü’nün ilan edilmesiyle ilgili bir anısını da paylaşarak, “O dönemde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde görev yapıyordum ve Muhtarlar Günü’nü ilan eden genelgeyi bizzat ben kaleme almıştım. Bu nedenle bugünün benim için ayrı bir anlamı var,” ifadelerini kullandı.
“DAYANIŞMA VE FARKINDALIK GÜNÜ”
Muhtarlar Günü’nün iki önemli yönü olduğunu belirten Vali Canalp, “Birincisi meslektaşlar arasındaki dayanışmayı güçlendirir, ikincisi de meslek grubunun sorunlarına dikkat çekilmesini sağlar. Bugün dile getirilen talepler mutlaka karşılık bulacaktır,” dedi. Konuşmasını, “Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, hepinize sağlık, huzur ve başarı diliyorum” sözleriyle tamamlayan Vali Canalp, katılımcılarla bir süre sohbet etti.