Üniversite’de Engelliler Haftası kutlandı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda engelli bireyler için bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

Üniversite’de Engelliler Haftası kutlandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.05.2024
15
A+
A-

Programa Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden şube müdürleri, ağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Salih Aksoy, Batman Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Elif Dilan ATILGAN, Batman Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

‘ENGELLİLİK İNSAN OLMA HALİNİN BİR PARÇASIDIR’

Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Öğrenci Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Elif Dilan Atılgan yaptığı konuşmada; “Hemen hemen herkes yaşamının belli bir döneminde geçici veya kalıcı olarak zayıf düşer ve uzun yıllar yaşayan insanlar, işlevlerini yerine getirme konusunda artan zorluklarla karşılaşırlar. Dolayısıyla, Dünya Engellilik Raporu’nda da vurgulandığı gibi aslında engellilik insan olma halinin bir parçasıdır” ifadelerine yer verdi. Tüm engelli bireylerin haftasını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı. Açılış konuşmasının ardından etkinlik Batman Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Zeki Aslan’ın yaptığı konuşma ve Batman Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin ve öğretmenlerinin emekleri ile hazırlanan birbirinden güzel gösteriler ve dinletiler ile devam etti.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.