Tütün mamullerine yeni düzenlemeler: Renklendirici kullanımı yasaklandı, takip mekanizması güçlendirildi

Tütün mamullerine yeni düzenlemeler: Renklendirici kullanımı yasaklandı, takip mekanizması güçlendirildi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 06.08.2024
9
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tütün mamulleri ticaretinde kayıt dışılığı önlemek ve özendirici unsurları ortadan kaldırmak amacıyla yeni düzenlemelerin hayata geçirildiğini açıkladı. Bu kapsamda, nargilelik tütün mamulü paketlerinin üzerine içeriğindeki tütün oranının yazılması zorunlu hale getirildi ve renklendirici kullanımı yasaklandı.

YENİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ

Nargilelik Tütün Mamulleri: Paketlerde içeriğindeki tütün oranı belirtilecek. İç ambalaj üzerinde üretim tarihi ve kodlama bilgisi yazılacak. Paketler silindir şeklinde olamayacak. Renklendirici kullanımı yasaklandı.

Sigara Paketleri: Üretim tarihi, hat/makine numarası ve vardiya numarası gibi kodlama bilgileri genişletildi. Üretim tarihi bilgisi asgari gün/ay/yıl olarak bulunacak.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Bakan Yumaklı, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile kayıt dışılığı önlemeye yönelik etkin bir takip mekanizması oluşturduklarını ve tütün mamullerinin kullanımının teşvikinin önlenmesine yönelik düzenlemeler getirdiklerini belirtti. Sektörde faaliyet gösteren firmalara, yeni düzenlemelere uygun hale gelmeleri için 31 Mart 2025’e kadar geçiş süresi tanındı. 31 Aralık 2025’ten sonra ise yönetmelik değişikliklerine uygun olmayan ürünler piyasada bulunamayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.