Türkiye’de ilk defa Batman’da kurulacak

Altın ve Gümüş İşlemeciliği Küçük Sanayi Sitesi kuruluyor

Türkiye’de ilk defa Batman’da kurulacak
Reklam Bloğu
Yayınlama: 13.08.2024
27
A+
A-

Vali Ekrem Canalp’in girişimleri ile ilimizde kurulacak yeni endüstriyel alanların içerisine altın ve gümüş işlemeciliğinin yapılacağı Küçük Sanayi Sitesi kurulması için çalışmalara başlandı.

Altın ve Gümüş işlemeciliği konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Batman’da kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesinde külçe altın ve gümüş işlenerek yurtiçi ve yurtdışı piyasalarının altın ihtiyacı karşılanacak.

İLİMİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yaklaşık 90 işletmenin yer alacağı küçük sanayi sitesi hem ilimizin ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağlayacak. Türkiye’de ilk olarak Batman’da kurulacak olan bu tesis ile Batman ili altın ve gümüş işlemeciliği alanında rol model olacak.

KUYUMCULARDAN ARSA TALEBİ

Bu kapsamda Batman’da kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Mehmet Mehdi Akdi, Abdullah Tunç ve Ramazan Şebay’dan oluşan bir grup girişimci Vali Ekrem Canalp’i makamında ziyaret ederek, kurulacak Altın ve Gümüş İşlemeciliği Küçük Sanayi Sitesi’nde arsa tahsisi talebinde bulundular. Girişimcileri makamında kabul eden Vali Canalp, yapılacak planlamalar neticesinde girişimcilerin taleplerinin karşılanacağını ifade ederek, ilimizin kalkınması için atılan her adımın önemli olduğunu belirtti ve girişimcileri vermiş oldukları karadan dolayı tebrik etti. Ziyaret sırasında; Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ve Sanayi Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel hazır bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.