Türkiye Siber Vatan Programı Başvuruları başlıyor

Batman Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye Siber Vatan Programı, 2025 dönemi için başvuruları almaya başladı.

Türkiye Siber Vatan Programı Başvuruları başlıyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.10.2024
7
A+
A-

Batman Valiliği himayelerinde 18 Temmuz 2024 tarihinde imzalanan “Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen program, Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

SON BAŞVURI 25 EKİM

Bu program, özellikle üniversite öğrencilerinin siber güvenlik farkındalığını artırmayı, yetenekli öğrencileri tespit etmeyi ve bu öğrencilere dijital güvenlik alanında kariyer planlamalarında destek olmayı amaçlıyor. Program, Batman Üniversitesi’nde lisans veya ön lisans programlarına kayıtlı, dijital teknolojilere meraklı ve siber güvenlik alanında kendini geliştirmeye istekli öğrencilere yönelik olarak planlandı. Başvuru şartları arasında öğrencilere düzenlenecek yüz yüze eğitimleri takip etme zorunluluğu da bulunuyor. Başvurular, 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Kabul edilen öğrenciler, Hackviser platformuna yönlendirilerek, 15 günlük bir çevrimiçi eğitim sürecini tamamlamakla yükümlü olacaklar. Bu süreçte Linux ve Network eğitimi gibi konular işlenecek.

40 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Başarılı olan 40 öğrenci, yüz yüze eğitimlere katılmaya hak kazanacak. Eğitimler kapsamında Beyaz Şapkalı Hacker (CEH), Web Güvenliği ve Tersine Mühendislik gibi ileri düzey siber güvenlik konuları işlenecek. Eğitimin sonunda öğrenciler, daha derin teknik eğitimler alacakları Siber Vatan Bootcamp’e katılacaklar. Siber güvenlik kariyerine adım atmak isteyen öğrenciler, bu fırsatı kaçırmamak için başvurularını programın resmi web sitesi üzerinden yapabilirler: www.sibervatan.org.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.