Türkiye Barolar Birliği’nden Şiddet ve Cezasızlık Tepkisi

Türkiye Barolar Birliği (TBB), İstanbul Barosu mensubu Av. Şehnaz Altunkaya ve Van Barosu mensubu Av. Bahtiyar Kandeğer’in 27 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde kolluk görevlilerinin şiddetine maruz kalmasını sert bir şekilde kınadı.

Türkiye Barolar Birliği’nden Şiddet ve Cezasızlık Tepkisi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 28.06.2024
11
A+
A-

Olay, işkenceye uğradıklarını beyan eden müvekkilleriyle görüşmek isteyen avukatların, kolluk görevlilerinin engeline takılmasıyla başladı. Meslektaşlarımızın bu keyfi uygulamayı kayıt altına almak istemesi üzerine birçok kolluk görevlisi tarafından ağır hakaret, darp ve işkenceye maruz bırakıldıkları bildirildi.

‘İŞKENCE VE CEZASIZLIK KABUL EDİLEMEZ’

TBB, bu tür saldırgan tutumların arkasında yatan ana sebebin, uygulanan cezasızlık politikası olduğunu belirtti. Yargısal ve idari makamların kötü muamele iddialarını etkin şekilde soruşturma yükümlülüklerine aykırı davranışları, cezasızlık algısının temel nedenidir. TBB, avukatların işkence ve kötü muamele ile mücadelenin en önemli aktörleri olduğunu vurgulayarak, avukatlara yönelik sistematik hale gelen kolluk şiddetinin kutsal savunma hakkını ve vatandaşın hak arama hürriyetini hedef aldığını belirtti. TBB, bu şiddet ve caydırma politikasına karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele edeceklerini duyurdu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.