TEKNOFEST 2024’te Finale Kalan 4 Takım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ağırladı

Batman’da, TEKNOFEST 2024’te finale kalan dört takım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ağırlanarak başarıları kutlandı.

TEKNOFEST 2024’te Finale Kalan 4 Takım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ağırladı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 20.08.2024
27
A+
A-

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya teknolojiye hakim olan ülkelerin tam bağımsızlığa ulaşabileceğini vurgulayarak, Batman’daki Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde kurulan Bilim Merkezi’nde yerli ve milli teknolojinin geliştirilmesi için önemli çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA FİNALİST OLDULAR

Finale kalan takımlar arasında, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerinden oluşan üç takım bulunuyor. Bu takımlar, öğretmenler Burcu Aslan ve Sevgi Bayram’ın danışmanlığında Eğitim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri ve Akıllı Ulaşım Teknolojileri kategorilerinde finale yükseldi. Ayrıca, Mevlana Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ve İl Milli Eğitim Ar-Ge biriminden Bilişim Teknolojileri öğretmeni Murat Özdaş’ın danışmanlığını yaptığı takım, Eğitim Teknolojileri alanında finalist olma başarısını elde etti. Öğrenciler, Batman Bilişim Danışma Kurulu’nun paydaşlarından olan Batman TUGVA İcathane’den aldıkları eğitimlerle desteklendiler. Ayrıca, Dicle Kalkınma Ajansı ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Dijital Sektörde Ben de Varım” Projesi kapsamında, Dijital Oyun Tasarımı alanında Cezeri BİLSEM’de görevli Bilişim Teknolojileri öğretmeni Uğur Bayındır tarafından yazılım eğitimi aldılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.