Tekirdağ’a giden Batmanlı gençler, kente hayran kaldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Medeniyet Tarih ve Kültür Kampları’ programı dâhilinde Tekirdağ’a giden Batmanlı gençler, kente hayran kaldı.

Tekirdağ’a giden Batmanlı gençler, kente hayran kaldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 07.07.2024
19
A+
A-

Tekirdağ ve ilçelerinin yanı sıra Edirne’deki tarihi yerleri de keşfeden gençler, eğlence dolu güzel bir zaman geçirdiler.

“TARİHİ MEKÂNLAR GEZİLDİ”

Tekirdağ gezi programında Batmanlı gençler Truva atı başta olmak üzere, Çanakkale Kordon, Çanakkale Deniz Müzesi, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi, Aynalı Çarşı, Hilal’i Ahmer Müzesi, Şehitler Abidesi, 57. Alay şehitliği, Conk Bayırı ve bütün tarihi mekânları yerinde görme fırsatı buldu. Kültür ve Medeniyet Kampları kapsamında Tekirdağ Malkara kampına giden gençler, aynı zamanda Edirne’de tarihi yerleri gezme fırsatı bulup, rehberler tarafından bilgilendirildi. Edirne’de de Batmanlı gençler 2. Bayezid Külliyesi, Sağlık Müzesi, Tarihi Meriç Köprüsü, Tarihi Tren Garı Binası, Lozan Anıtı, Kent Müzesi, Selimiye camii ve Eski Cami’yi görme fırsatı buldular.

“GENÇLER BİR DAHA GİTMEK İSTİYOR”

Türkiye’nin farklı şehir ve ilçelerindeki gençlik kamplarına şanslı gençlerin gezme fırsatı bulmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, kente dönen gençlerin bir daha gitmek istediklerinin de altını çizdi. İl Müdürü Özperk; “Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle ‘Medeniyet Tarih ve Kültür Kampları’ programlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Gençlerimiz hem eğleniyor, hemde yeni yerler görme fırsatı buluyorlar.” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.