Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kesimhanelere Kamera Zorunluluğu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hazırlanan yeni yönetmelik taslağıyla birlikte kesimhanelerde belirli noktalara kamera sistemi kurulmasının zorunlu hale getirileceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kesimhanelere Kamera Zorunluluğu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 12.08.2024
10
A+
A-

Bakan Yumaklı, kesimhanelerde zaman zaman karşılaşılan olumsuz görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu durumun tamamen ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını belirtti. Bakan Yumaklı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmelik Taslağı hakkında yaptığı yazılı açıklamada, düzenlemenin kamuoyunun görüşüne açıldığını ve gelen geri bildirimler doğrultusunda yönetmeliğe son şeklinin verileceğini ifade etti.

KESİMHANELERE KAMERA ZORUNLULUĞU

Yumaklı, 2011’de yürürlüğe giren mevcut yönetmelikte değişiklikler yapacaklarını belirterek, “Bu düzenlemeyle, kesimhanelerde kamera sisteminin kurulmasını zorunlu hale getiriyoruz. Aynı zamanda, kesilen hayvanların gerektiğinde dijital takibinin yapılabilmesi için de gerekli altyapının oluşturulmasını öngörüyoruz” dedi. Bakan Yumaklı, bu yeni düzenlemelerin, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yapıldığını ve gıda güvenilirliğini sağlamak için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.