Son üç Yılda 111 Üzüm Sıkma makinesi dağıtıldı

Batman’da bağcılığı geliştirmek ve üretimi artırmak amacıyla son üç yılda 111 adet üzüm sıkma makinesi çiftçilere dağıtıldı.

Son üç Yılda 111 Üzüm Sıkma makinesi dağıtıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 13.09.2024
8
A+
A-

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, %70 hibe ve %30 çiftçi katkı payıyla 64 adet üzüm sıkma makinesi Gercüş ilçesinde üreticilere teslim edildi.

‘GELENEKSEL ÜZÜM SIKMASI YÖNTEMLERİ HİJYENİK KOŞULLARA UYGUN DEĞİL’

Törende konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, köy ziyaretleri sayesinde üreticilerin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini vurgulayarak, geleneksel üzüm sıkma yöntemlerinin hijyenik olmadığını belirtti. Vali Canalp, bu ihtiyaç doğrultusunda 2022 yılında dört adet üzüm sıkma makinesiyle başlayan dağıtımın, 2023’te 43 adetle devam ettiğini ve bu yıl da 64 makineyle sürdüğünü ifade etti.

ÖZEL AĞAÇLANDIRMA PROJESİ İLE FISTIK ÜRETİMİ ARTIYOR

Vali Canalp ayrıca, köy ziyaretlerinde karşılaşılan bir diğer sorunun tarım arazilerinin verimsiz kullanımı olduğunu belirtti. Bu doğrultuda başlatılan Özel Ağaçlandırma Projesi kapsamında, orman arazileri fıstık ekimi için vatandaşlara kiralanıyor ve %70 hibe desteği sağlanıyor. Batman, bu proje ile Türkiye’de en fazla başvuru yapılan il oldu. Son olarak, Batman’da ham madde üretiminden nihai ürün üretimine geçiş için Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların başlatıldığı ve bu ay fabrika parsellerinin yatırımcılara dağıtılmaya başlanacağı duyuruldu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.