Sıcak ve nemde Patoz

Vatandaşlar 40 derece sıcaklığın altında patoz yapmaya başladılar.

Sıcak ve nemde Patoz
Reklam Bloğu
Yayınlama: 29.07.2024
13
A+
A-

Sason ilçesinde Çiftçiler, sabahın erken saatlerinde, güneşli ve sıcak havada işleri yetiştirebilmek için hummalı bir şekilde çalışmaya başladılar. Kestikleri buğdayları traktörün arkasına bağladıkları patoza atarak buğday ve samanı birbirinden ayırıyorlar. Böylece sekiz aya yakın çiftçilerin çabaları da depolara kaldırılan saman ve buğday torbaları ile karşılığını bulur.

40 DERECE SICAKLIĞIN ALTINDA PATOZ

Çiftçilerden Umut Bögüş, “Sonbahar ile sürülen topraklara düşen buğday tohumları, baharın bereketli yağmuruyla ıslandıkça yeşillenmeye başlar. Verdiğimiz emekte yeşillenir. Tarlalar, doğanın tüm yeşil renklerini haziranın sıcaklığıyla üzerinden atarak sararır. Bu sararma aynı zamanda başakların olgunlaşmasına işarettir. Alın teriyle büyüttüğümüz başakların hasat zamanı gelmiştir. Bu sene geçen seneler gibi olmadı. Fiyatlar iki katına çıktı. Buğdayın önemi daha da arttı bizim için. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çiftçiler, sıcak havaya rağmen çalışmak zorundayız”

‘İSTANBUL’DAN PATOZ İÇİN GELDİM’

Babadan kalma arazisinde çocukluğundan beri tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Bögüş, “İstanbul’dan geldim. Bu sıcak havanın altında patoz yapıyorum. Hem yem, hem de buğday ihtiyaçların karşılamak için çalışmak zorundayız. Sıcak havalar bizi fazla etkilemiyordu ama bu sene sıcaklar çok fazla. Sıcaklarla birlikte nemde artınca çalışmak zorlaşıyor. İş bitince bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.