Siber vatan programında eğitimler başlıyor

Batman Üniversitesi, Siber Vatan Programı kapsamında öğrencilere siber güvenlik eğitimi vermeye hazırlanıyor.

Siber vatan programında eğitimler başlıyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.10.2024
12
A+
A-

Programda siber güvenlik uzmanlığı, beyaz şapkalı hacker (CEH), sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, zararlı yazılım analizi ve web güvenliği gibi önemli konular ele alınacak. 2024-2025 Güz Dönemi için başvurular başladı ve son başvuru tarihi 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 23.59 olarak belirlendi.

40 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Programa başvurular, Hackviser Platformu üzerinden yapılacak bir sınav ile değerlendirilecek. Üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler arasından bölüm şartı aranmaksızın başarılı olan 40 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Katılımcılar, Batman Üniversitesi’ne ait bilgisayar laboratuvarlarında 5 gün sürecek üç ayrı eğitimden geçecekler. Bu eğitimler; Beyaz Şapkalı Hacker (CEH) Eğitimi, Web Güvenliği Eğitimi ve Tersine Mühendislik Eğitimi olacak.

18 AY SİBER EĞİTİMİ VERİLECEK

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, başvuruların başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Siber Vatan Programımızda toplam 18 ay sürecek olan eğitimler, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek. Bu yıl seçilecek 40 öğrencimize 9 ay boyunca eğitim vereceğiz. Dicle Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğümüz bu programın, öğrencilerimiz için verimli geçmesini diliyorum” dedi. Temmuz ayında Batman Valiliği himayesinde, Batman Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında imzalanan protokolle başlatılan bu program, öğrencilere siber güvenlik ve dijital teknolojiler alanında kariyer fırsatları sunmayı amaçlıyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.