Sene Başı Eğitim toplantısı yapıldı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Kurum Müdürleri Kurulu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın başkanlığında gerçekleşti.

Sene Başı Eğitim toplantısı yapıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 04.09.2024
13
A+
A-

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda 29 Ağustos 2024 Perşembe günü gerçekleşen sene başı Eğitim Kurum Müdürleri Kurulu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısına Müdür Kurtaran, Maarif Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri ve ilimiz merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitim veren eğitim kurumu müdürleri katıldı.

TÜM OKULLAR EĞİTİM VE ÖĞRETİME HAZIR

Müdür Kurtaran; yaz tatilinin ardından öğretmenlerin göreve başlayacağını, okulların öğrencileri karşılamaya hazır hale getirildiğini belirtti. Müdür Kurtaran, bu sürece katkı sağlayan tüm eğitim yöneticilerine teşekkürlerini iletti. “Yoğun bir çalışma dönemi geçirdik ve öğrencilerimiz 9 Eylül’de yeni eğitim-öğretim hayatına başlayacaklar. Okullarımızın eğitime hazırlanması için gösterdiğiniz özverili çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

EĞİTİMCİLERE TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ TANITILDI

Toplantının en önemli gündem maddesi olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında detaylı bilgi veren Müdür Kurtaran, bu modelin 2013 yılından itibaren üzerinde titizlikle çalışılan, araştırmalara dayanan ve kamuoyuna sunulan kapsamlı bir öğretim programı olduğunu vurguladı. Müdür Kurtaran, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, son yılların en geniş katılımla hazırlanmış, en çok düşünülmüş ve araştırılmış eğitim modeli olarak karşımıza çıkıyor. Öğretim programlarının sürekli yenilenmesi gerektiğini biliyoruz ve bu model, eğitimde sürdürülebilirlik adına atılmış önemli bir adımdır.” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’DE BAŞKA İLLERDE OLMAYAN, KİTAP OKUMA NOKTALARINI OLUŞTURDUK’

Müdür Kurtaran, “İl olarak kitap ve okuma kültüründe büyük bir mesafe kat ettik. Birlikte çok çalıştık ve Türkiye’de başka hiçbir ilde olmayan, Kitap Okuma Noktası gibi bir kurum oluşturduk. Okuma kültürü, üzerinde hassasiyetle durmamız gereken ve asla ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Bu başarıyı daha ileriye taşımak için çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam etmeliyiz.” dedi.

KANTİNLERDE BOYKOT DEVAM EDECEK

İl Milli Eğitim Müdürümüz, okul kantinleriyle ilgili olarak geçen yıl başlatılan çalışmayı hatırlatacak, boykot edilen ürünlerin kantinlerde satışının engellendiğini belirtti. Bu uygulamanın bu yıl da devam edeceğini ifade eden Müdür Kurtaran, okul bahçelerine çizilen oyun alanlarının yeni açılan okullara da uygulanacağını söyledi.  Bağımlılık konusunun her zaman birinci gündem maddeleri arasında yer alması gerektiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürümüz, özellikle teknoloji ve madde bağımlılığı konusunda okullarda hassasiyetle çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekti. “Çocuklarımızı her türlü bağımlılıktan korumak için okullarımızda gerekli önlemleri almalı ve bu konuda rehberlik hizmetlerimizi güçlendirmeliyiz.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.